Samarbete


Just nu har jag ett roligt samarbete med konstnärs- och hobbybutiken WS & co. som finns både på webben och i Linköping. Om du använder min kod: Lisa15 får du 15% rabatt på ett köp. Erbjudandet gäller fram till den 30/4 så passa på och spana in deras sortiment som innehåller allt från gjutformar och betong till sprayfärg och kalligrafi.

Jag har börjat måla porträtt och inser att det är ganska viktigt vilket material jag använder. Till detta självporträtt har jag använt ett papper med grovt gräng som tillåter mycket pigment och vatten och dessutom är mer tålig vid korrigeringar. Jag har också insett att en pensel av syntet är mer användbar vid porträtt då den håller mycket vatten och är lite styvare så att tippen håller ihop. Jag kan använda en stor pensel även för små detaljer och det blir liksom ett skönare flow i arbetet. För att bygga upp ansiktets drag med ljus och skuggor använder jag mig av en teknik som kallas grisaille, där man bygger upp skuggor med kalla färger och ljus med varma färger. Det blir som en relief. Man kan köpa dyra färger eller billigare, jag blandar hej vilt mellan olika märken och har precis börjat testa St. Petersburg. Till detta porträtt har jag använt Cardmium red light från St. Petersburg och Prussian blue från Winsor & Newton, tillsammans bildar de en skön gråton som passar bra till min hudton.

Jag tycker det är roligast att måla om det finns mycket skuggor i bilden så för det här porträttet ställde jag mig i vårsolen och fick starka kontraster mellan ljus och skugga.